Kreative Trøndelag
Melhus VGS > Aktiviteter > Arkivet > UKA Robot Challenge

UKA Robot Challenge

Elever fra teknologi- og forskningslære ved skolen ble 12.oktober 2009 nummer 2 i en knallhard konkurranse, kun slått av et lag fra Statoil-Hydro laget fra Melhus vgs slo blant annet åtte lag fra NTNU. Neste uke deltar elevene i en ny konkurranse, der det dreier seg om å bygge en oljebrønn!  

 

 

Pressemelding fra FIRST Scandinavia:
StatoilHydro vant robotmesterskap på NTNU 
I hard konkurranse med 14 deltakere fra videregående skole, sivilingeniørstudenter fra NTNU og andre aktører fra næringslivet stakk StatoilHydro av med seieren i UKA Robot Challenge 2009 som ble arrangert ved NTNU mandag 12.oktober.

 

I UKA Robot Challenge 2009 har de deltakende lagene konstruert og programmert avanserte LEGO Mindstorms roboter for å løse oppgaver på en gitt robotbane. Oppgavene lagene har arbeidet med er de samme som barn mellom 10-16 år som deltar i teknologikonkurransen FIRST LEGO League møter denne høsten. 

 Næringslivet var representert i konkurransen gjennom deltakelsen til StatoilHydro, Trondheim Energi, Accenture og Hydro. -Vanligvis organiserer vi slike aktiviteter for barn i grunnskolen, så dette har vært veldig spennende for oss også, sier prosjektleder Stian Elstad i FIRST Scandianvia som ikke utelukker andre lignende arrangementer i fremtiden. 

 UKA Robot Challenge ble satt igang og organisert av UKA-09 og non-profit stiftelsen FIRST Scandinavia, og er en viktig del av kunnskapssatsningen til UKA-09. -UKA Robot Challenge lar seg lett kombinere med UKAs røde tråd `Morgendagen´  og deltakerene morer seg med teknologi, da er det midt i blinken for oss, sier Fridtjof C. Eitzen fra UKA-09.  Vi har finansiert dette prosjektet fordi vi mener det er viktig at studenter og elever i videregående skole får reelle utfordringer og samtidig kan møte næringslivet på på meningsfylt arena preget av lek og læring, sier Heidi Bente Hoel fra StatoilHydro.

 


Utskriftsvennlig versjon