Melhus VGS > Aktiviteter > Miljødag VG2 og VG3 Okt 2016

Miljødag VG2 og VG3 Okt 2016

Mens vg1-elevene innovasjonscampet i Melhushallen, hadde elevene på vg2 og vg3 miljødag 25. oktober. Det ble satt fokus på miljø og forbruk lokalt og globalt, og elevene fikk se den norske dokumentarfilmen "Wind of change", som handlet om klimaendringene slik en kenyansk bonde opplever dem.

Mari Bremnes fra foreningen "Fremtiden i våre hender" foredro om forbruk i dag, og elevene fikk også konkrete oppgaver å løse. Oppgavene skulle munne ut i konkrete forslag som skal kunne bidra til å gjøre deres egen hverdag grønnere og mer miljøvennlig. En presentasjon fra hver klasse ble vist i auditoriet, og de beste ble premiert ut i fra kreativitet og gjennomførbarhet.

Elevene fikk også leke seg med kasserte bøker i biblioteket. Årets seks deltakere på utvekslingsprogrammet med Timbila i Kenya styrte seansen i biblioteket, og det ble tryllet fram de lekreste kreasjoner av utslitte spanskbøker. Av kasserte romaner laget elevene bokryggpoesi og bokfjes.

Resultatet? Se her!