Melhus VGS > Aktiviteter > Operasjon Dagsverk

Operasjon Dagsverk

Melhus vgs har lang tradisjon for å delta i Operasjon Dagsverk. Årets OD avvikles 3. november, og i tilknytning til OD er det planlagt en halv Internasjonal dag, der årets aksjon er i fokus og den vanlige timeplanen erstattes med ulike aktiviteter.

Gjennomføring av OD og ID er elevenes ansvar, og de som er med i skolens OD-komité får både kunnskap og erfaring av et litt annet slag enn det den vanlige skoledagen gir. Samtidig gir det skolens elever kunnskap, mulighet til å gi ungdom i 3. verden en håndsrekning – og noen annerledes skoledager.

OD 2016

Inntektene fra årets OD-aksjon går til ungdom i Colombia, og har tre hovedmål:

1 Ungdom i Colombia skal ha trygge skoler

2. Ungdom skal ha kunnskap om sine rettigheter

3. Ungdom skal påvirke politikk og være med å bestemme

Her kan du lese mer om OD 2016.

Følg @oddagmelhus på Instagram og legg til oddagmelhus på Snapchat for informasjon om internasjonal uke og OD-dagen #HelpColombia

Nobels Fredspris 2016

Colombia ble tildelt Nobels fredspris. Den ble gitt til Colombias president Juan Manuel Santos, for hans innsats for å få slutt på den 52 år lange borgerkrigen i landet! Den skal også være en hyllest til folket for at de ikke ga opp håpet.