Kreative Trøndelag
Melhus VGS > Fagtilbud > Service og samferdsel > Lærlinger

Lærlinger

Etter 2 år på service og samferdsel kan du søke om lærlingeplass. Etter 2 år som lærling, tar du fagbrevet som igjen åpner veien får å ta mesterbrevet. Nedenfor presenterer vi 3 av våre tidligere elever som var lærling innefor sikkerhet, salg og kontor- og administrasjonsfaget.

 

Lærling i salgsfaget på Jysk Lade

Brian Sørmeland gikk 2 år på service og samferdsel og var ferdig juni 2008. 6. juli 2008 startet han som lærling på Jysk. Brian sier at han trives veldig godt. Jeg lærer mye! Jysk kurser oss ofte, både for å få bedre varekunnskaper og for å bli bedre i salg generelt. Vi jobber etter mottoet ”det løser vi”.

 

Arbeidsoppgavene er mange og varierte; lagerarbeid, fylle på med varer, prising, holde orden i butikken, økonomiske og administrative oppgaver. Jeg har bruker alt jeg har lært på service og samferdsel, spesielt det med kundebehandling, økonomi, administrasjon og HMS.

 

Salgsfaget vil jeg anbefale til andre! Det er kjempebra! Lærer mye! Det kan til tider være en tung jobb og enkelte dager er slitsomme. Kampanjer er kjempe gøy og lærerikt! Jysk har 3 butikker i Trondheim, på Lade er vi 8 ansatte. Hovedproduktet til Jysk er møbler og madrasser. Jysk har danske eiere, butikker i Sverige, Danmark, Norge + flere i Europa. Noe som gjør at jeg kan ta 14 dager av læretiden min i utlandet. Du får mye utenom ved å være lærling på Jysk, mye kursing og andre sosiale aktiviteter avslutter Brian.

 

 

Kontor- og administrasjonslærling hos Asbjørn Krogstad AS

Unni Eidem gikk salg og service hos oss og var ferdig våren 2007, og tok allmenn påbygging som hun var ferdig med våren 2008 på Melhus.

Unni startet sin læretiden 26. juni 2008 og er ferdig 26. juni 2010. Dette sier Unni:
Asbjørn Krogstad AS hovedsatsing er produksjon av kjølesystemer for offshoreindustrien. Mine arbeidsoppgaver er sentralbordtjeneste, timeregistrering, oppdatering av hjemmesiden, utarbeiding av annonser, føre regnskap, postbehandling, arkivering og andre forefallende kontoroppgaver. Noe som jeg trives veldig godt med og vil anbefale andre! Jeg har veldig mange forskjellige oppgaver, arbeidsdagen er uforutsigbar og lite rutinepreget. Jeg har hatt stor nytte av å gå salg og service. Mye av det jeg har lært der, har jeg fått bruk for, for eksempel fletting av brev, postbehandling, arkivering, økonomi og IT-opplæringen!

At jeg har tatt allmennpåbygging før jeg startet på læretiden gjør at jeg vet at jeg ikke skal tilbake til videregående skole og har muligheten til å begynne å studere om jeg får lyst om noen år.

 

 

Vekterlærling i forsvaret

 

Ingunn Ytterhus gikk salg og service hos oss og var ferdig våren 2006. 3. august startet hun som vekterlærling i forsvaret, og vil være ferdig 3. august 2008. Dette sier Ingunn:

 

 

 

 

 

 


"De to første månedene i militæret har man vanlig førstegangstjeneste. Jeg må innrømme at de ukene her var tøffe. Overgangen fra det sivile til det militære med tidlig sengestrekk og vasking hver dag, regler og faste tidsskjemaer var hardt. Men jeg trives godt som lærling i forsvaret."

Jeg har også hatt utplassering hos et sivilt vekterfirma, og lærer litt om hvordan det er å være vekter både i forsvaret og i det sivile. Og det er forskjell. I forsvaret går det mye på sikring av basen. Jeg vil absolutt anbefale lærlingetid i forsvaret! Og Salg og servicelinjen har jeg hatt god nytte av. Det merket jeg spesielt godt da jeg tok vekterkurset!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Utskriftsvennlig versjon