Melhus VGS > Fagtilbud > Tilrettelagt opplæring - TO > Opplæringsløp og fagtilbud

Opplæringsløp og fagtilbud

Elevene på avdeling TO får et helhetlig tilbud over 3 år,  eller 2 år i skole og 1-2 år som lærekandidat i bedrift.

Fra skole til arbeid

Et viktig mål er å forberede elevene på et arbeid etter videregående opplæring. Vi samarbeider med bedrifter/dagtilbud i elevenes hjemkommune, slik at elevene har en jobb eller et dagtilbud etter at de er ferdige hos oss. Derfor legger vi stor vekt på sosial kompetanse/kommunikasjon. Vi samarbeider også tett med foreldre/foresatte.

Eksempler på arbeidspraksis er kantine, arbeidssenter, barnehage, butikk, og eventuelt andre bedrifter.

Fagtilbud

• Norsk
  • matematikk
  • samfunnsfag
  • engelsk
  • kroppsøving/svømming
  • mat og helse (kjøkken)
  • musikk
  • friluftsliv/ naturfag
  • helsefag
  • YFF (yrkesfaglig fordypning).

Deler av elevenes opplæring kan også være knyttet opp mot andre studieretninger ved skolen, alt etter ferdigheter og interesser. Eksempler er bygg- og anlegg og helse- og oppvekstfag. Eleven(e) er da med i ordinære klasser, enten alene eller sammen med en miljøarbeider. Det er også mulig å følge enkelte fag på disse studieretningene.

Mat og helse

Her lærer elevene å lage sunn og god mat. Elevene lager de samme rettene flere ganger for å øve ekstra. Under Operasjon Dagsverk deltok TO ved å selge pizzasnurrer de hadde laget selv på kjøkkenet.

Lakseburger:

Norsk

TO har norsktimer der de også gjør flere ting enn å bare skrive. Her - for eksempel - er temaet "eventyr". Elevene hadde skrevet et "skrekkeventyr" som het "Fredag den 12." og gjort om dette til et skuespill. Dette ble øvd inn og framført i auditoriet.

Friluftsliv og naturfag

TO har en fast turdag i uka, men drar også på utflukter utenom dette. Undervisningen i naturfag og samfunnsfag foregår gjerne utendørs - om det passer seg slik:

Vurdering

Elevene får vurdering av måloppnåelse gjennom halvårsrapporter, og som lærekandidat får de i tillegg et kompetansebevis når opplæringen er ferdig.