Melhus VGS > For elever > Lånekassen

Lånekassen

Elever kan nå søke om støtte

Nå kan elever søke om støtte fra Lånekassen hvis

• de har kommet inn på førstevalget sitt på videregående skole
  • og takket ja til plassen

Elever som ikke kom inn på førstevalget sitt, kan søke fra 1.august. Vi anbefaler disse elevene å vente med å søke til de er helt sikre på hvilken skole de skal gå på. Da slipper de nemlig å søke om stipend på nytt.

Vi har oppdatert infomateriellsiden med nye filmer og tre grafiske framstillinger av hvordan elever søker om støtte og hva de kan få i stipend. Disse kan dere bruke som illustrasjoner i sosiale medier, på nettsidene deres eller dere kan dele de ut til elevene.

Informasjonsmateriell til elever finner dere her.

Lånekassen

Under 18 år? Nå kan foreldrene dine signere for stipendet ditt digitalt

Er du under 18 år og får stipend fra Lånekassen, må én av foreldrene dine signere for deg. Nå kan de få svar på søknaden din digitalt og signere for deg elektronisk med en gang.

Hvis foreldrene dine har en digital postkasse, får de raskere en digital kopi av svaret på søknaden din, og kan signere for deg med en gang.

Foreldre kan opprette en digital postkasse (Digipost eller e-Boks) på velgdigitalpostkasse.no. For å opprette postkassen må de ha en elektronisk ID, for eksempel BankID.

Elever må signere for lån

Elever som får lån, må selv signere avtalen om støtte. Avtalen vil alltid komme på papir i posten, og den må signeres av både deg og en forelder hvis du er under 18 år.

Les mer om digital postkasse og signering for elever under 18 år

Se også denne nettsiden med informasjon.

Se informasjonsbrosjyre her