Melhus VGS > Forsideelementer > Melhus vgs vant klimakonkurransen!

Melhus vgs vant klimakonkurransen!

15 videregående skoler i Trøndelag har deltatt i konkurransen om å bli «Årets klimamester». Elevene som deltok skulle registrere klimavennlige tiltak i hverdagen på appen «Ducky» i løpet av 21 dager, og hele 1.689 elever var med på dette. På Melhus deltok 55% av elevene, og de har spart 73 kg CO2 i prosjektperioden.

Elevene har kastet seg over prosjektet, og det gikk litt konkurranse i å være miljøvennlige: Noen av de klimavennlige tiltakene som ble loggført var det å gå til skolen, benytte seg mer av offentlig transport, bruke mindre varmt vann i dusjen, være mer bevisst på å slukke lys i rom, gjenbruke klær, og spise mer grønnsaker til middag.

Under premieutdelinga på Melhus VGS torsdag 8. juni kom det fram at elevene i løpet av prosjektet har spart 103.530 kg CO2, noe som tilsvarer utslippet fra flyturer 10 ganger rundt jorda. Mads Simonsen fra Ducky holdt innlegg om bærekraftig forbruk for et fullsatt amfi, og hele seansen ble styrt av prosjektleder Ida Fuchs, klima- og energirådgiver i Sør-Trøndelag Fylkeskommune.

Melhus Videregående skole ble beste skole. I tillegg ble det trukket ut premier til to av de 20 klassene med flest registreringer, samt individuell premie til en av de 28 beste elevene i Trøndelag. Premieutdelingen ble foretatt av fylkespolitiker Ellen Haugen Bergsrønning, og rektor Astrid Gynnild mottok et diplom på vegne av Melhus VGS.

Klasse 1STB ved Melhus VGS ble trukket ut som den ene vinnerklassen blant de 20 beste. De vant et kokkekurs fra Fremtiden i våre hender, samt et måltid klimavennlig mat. Klasse 2IBa ved Trondheim Katedralskole mottok den andre klassepremien. De fikk et kurs i hvordan reparere og gjenbruke småelektronikk. Hege Syrstadeng fra 1STC ved Orkdal Videregående skole ble trukket ut som individuell vinner, og fikk to festivalpass til STARMUS.

Prosjektet har lært elevene at det skal veldig lite til for å gjøre hverdagen litt «grønnere», og elevene sier at flere ting vil de fortsette med selv etter avsluttet prosjekt.