Melhus VGS > Om oss > Skoleutvikling > Jentene velger utradisjonelt

Jentene velger utradisjonelt

På Melhus har jenter som velger studieretninger som før var dominert av gutter, organisert seg.

JEnter

Disse jentene har valgt utradisjonelle yrkesfag på Melhus. De går på Elektro, TIP, og Bygg- og anleggsfag.

I samarbeid med Sør-Trøndelag Fylkeskommune har vi startet et pilotprosjekt før å øke andelen jenter som starter på, og gjennomfører, utradisjonelle yrkesfag. Vi på Melhus videregående skole samler disse jentene ca. seks ganger i løpet skoleåret. Jentene har selv laget motiv til genserne de har på seg.

Noen av jentene har vært med rundt på ungdomsskolene for å fortelle elevene der om yrkesvalget sitt. Dette synes jentene det har vært moro å være med på. Vi håper dette resulterer i at flere jenter velger utradisjonelt!